Blat amandina
Crema Chantilly-150 gr.zahar
4 galbenusuri
50 gr.amidon
vanilie,zeama de lamaie
500 ml.lapte
500 ml.frisca lichida
Preparare:Se pune laptele sa fiarba cu 100 gr.zahar,separat se amesteca galbenusurile cu restul de zahar,vanilie si amidon.Cand laptele este fiert se da deoparte pentru a se racori putin si apoi se adauga peste compozitia de galbenusuri treptat,apoi se da din nou la fiert amestecandu-se continuu.
Se lasa sa se raceasca compozitia si se adauga zeama de lamaie dupa gust,apoi se amesteca cu frisca lichida care a fost mixata.
Se umple tortul cu crema,blatul a fost taiat in 3 parti,deci vom avea doua straturi de crema.Blatul se insiropeaza dupa gust.
Se decoreaza tortul cu frisca si se orneaza dupa imaginatie.
Sunt super torturile tale ,Maria,am o intrebare :eu fac trandafiri din fondant ,dar nu stiu daca vor rezista pusi pe frisca oare este vreun secret sa nu se topeasca?.Pupiciiii.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Mirela,eu deocamdata lucrez cu pasta de zahar facuta in casa si nu pot sa iti spun din experienta mea daca rezista sau nu.Te pup Mirela!
ȘtergereFoarte frumos! Trandafirii sunt foarte reusiti! Pupic!
RăspundețiȘtergereCe frumos buchet ai realizat! te pupik si crema-mi place
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Doinita ,sa stii caci este foarte buna crema.Te pup!
Ștergere