joi, 28 iunie 2012

Inghetata de vanilie



Ingrediente:6 galbenusuri
250 ml lapte
150 gr.zahar
esenta de vanile
250 ml frisca lichida
Mod de preparare:amestecam laptele cu jumatate din zahar si il punem la fiert
Intre timp amestecam bine galbenusurile cu restul de zahar si punem peste ele laptele care intre timp sa racit
Apoi punem compozitia pe foc sa fiarba,amestecam continuu in ea pana incepe sa se ingroase,o luam apoi de pe foc si o lasam la rece.
Frisca lichida batuta bine o amestecam cu compozitia de galbenusuri.
O turnam in cutie de inghetata si o dam la congelator,dupa aproximativ o ora sau chiar mai repede scoatem cutia din congelator si o amestecam bine,apoi o punem inapoi la rece.
Dupa 2-3 ore se poate servi,cel putin cea pe care o vedeti era dupa 2 ore si jumatate de stat la rece.

3 comentarii: