sâmbătă, 4 februarie 2012

Tort Diplomat


Ingrediente pentru un tort:3 oua mari
150 ml.suc de portocale
200 gr. zahar
500 ml.frisca
un plic gelatina(dr.oetker)
esenta de rom,vanilie
 Preparare:Intr-o oala se pune gelatina la inmuiat cu sucul de portocale si se lasa pana absoarbe tot sucul(cca.o ora).Albusurile se bat spuma,se adauga tot zaharul si romul,apoi se bate in continuare pana se intareste.Frisca se bate bine si se pune la rece.Albusurile batute spuma si galbenusurile se pun peste gelatina se amesteca bine,se pun la aburi unde se amesteca continuu pana se infierbanta compozitia asemenea unei smantani groase si spumoase.Se ia apoi de pe aburi se pune vanilia si se raceste pe un vas cu apa rece,amestecand cu telul mai departe.Cand sa racit se adauga pe rand frisca in compozitia de oua si se amesteca bine tot timpul.Frisca se adauga treptat si amestecam energic se va obtine o crema fina pe care o turnam intr-o tava pe care o putem garnisi cu piscoturi.Eu de obicei fac un pandispan din 3 oua.Iese o crema fina cu un gust racoritor.
Pentru decor folosesc 500 ml. frisca.

12 comentarii:

  1. Este delicios tortul diplomat ,mai ales ca al tau arata si foarte bine,Vreau si euuuuu o felie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb tortul tau:)!As servi o feliuta....!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Maria!!!Te servesc cu o feliuta virtuala,pupici!

      Ștergere
  3. Superb tortul cu margarete,am facut si eu cateva,am primit decupatoare ,de la Lissa`s cakes,pacat ca n-am si de margarete mai mari,ca le ador,imi plac toate florile de camp,sunt minunate si felicitarile tale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc mult pentru incurajari,am vazut torturile ce le aveti postate,sunt minunate!

      Ștergere
  4. Foarte frumos e si cred ca si gustos.imi place cum lucrezi cu frisca .

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte elegant si frumos. Iti multumesc ca-mi vizitezi blogul. Te-am adaugat si eu in lista mea de bloguri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Mary,imi face o deosebita placere sa admir frumoasele tale torturi.Multumesc si pentru vizita!

      Ștergere