sâmbătă, 18 februarie 2012

Rulada cu crema de vanilie

Blat
-5 oua
-5 linguri faina
-5 linguri zahar
-cacao
Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o spuma tare,se adauga apoi galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu cacao.Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Cand este coapta se rastoarna pe un servet de bucatarie umed si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.
Crema:
-2 oua
-10 linguri de zahar
-zahar vanilat
-un pachet de unt
Mod de pregatire crema:Se amesteca ouale intregi cu zaharul,apoi se continua sa se bata la bain marie pana se topeste zaharul si se obtine o crema de consistenta unei smantani mai subtiri. Se ia atunci de pe aburi si se adauga zaharul vanilat.Pana ce se raceste crema aceasta  se bate spuma untul  care se adauga peste crema racita.Apoi se desface rulada din servetul de bucatarie,se umple cu crema si se la rece..Pentru a imbraca rulada puteti folosi putina crema pe care o opriti inaite de a umple rulada.Eu am facut o glazura de cacao.

8 comentarii: