duminică, 11 martie 2012

Prajitura înghetată



Blat: 6 oua ,150 gr. zahar, 30 gr.cacao, 70 gr. faina, o lingurita otet, un praf de copt
Crema : 4 galbenusuri, 200 ml.lapte, 200 gr. zahar,o lingura amidon,vanilie,zeama de lamaie,un pachet unt
Spuma: 4 albusuri ,200 gr. zahar pudra ,vanilie,zeama de lamaie
Decor:ciocolata
Pregatire blat:Se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se pun galbenusurile,faina,cacaua,praful de copt si o lingurita de otet.Se da la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pregatire crema:Se amesteca patru galbenusuri cu 200 grame zahar,vanilie,o lingura cu amidon si se adauga  laptele,se pun la fiert la foc mic pana se ingroasa.Se mixeaza bine un pachet de unt peste care se adauga crema fiarta,dar bineinteles cand sa racit.La sfarsit se pune zeama de lamaie dupa gust.
Spuma:Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra,apoi se pune la bain marie pana se ingroasa.Cand este gata se pune putina zeamă de lamaie.
Mod de asamblare:peste blat se aseaza crema iar peste crema se pune spuma de albus,se decoreaza cu ciocolata razuită.

10 comentarii:

  1. O prajitura foarte buna ,nu am facut-o de mult ,inghetata falsa".Urmeaza cat de curand .

    RăspundețiȘtergere
  2. Super buna!! Imi place la maxim!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevar caci este o prajitura buna,eu am facut-o chiar des in ultimul timp.Mersi Mirela.

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria,ce bine arata! si eu o fac i spun inghetata falsa,sa-ti spun un secret,la trandafiri ultimele si penultimele petale sa le strangi putin la mijloc,sa arate ca o picatura,spre exterior ,par mai adevarati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult Doinita de sfat,am sa tin cont de sfaturile tale si o sa incerc si asa,problema la mine este pasta care nu intotdeauna imi iese usor de modelat.Pupici!

      Ștergere
  5. Am sa incerc neaparat reteta, imi place:X!!!!!

    RăspundețiȘtergere