vineri, 23 martie 2012

Cornulete cu untura



Ingrediente:200 grame untura
                  4 galbenusuri
                   200 ml iaurt simplu
                   foarte putina sare,un varf de cutit
                   esenta de vanilie
                   faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat potrivit
Mod de preparare:intr-un bol se pune untura,sarea,galbenusurile si esenta de vanilie,se amesteca bine,apoi se pune iaurtul si se amesteca bine toate impreuna.Se pune faina treptat si se framanta sa se obtina un aluat care nu se va prinde de maini.Eu am lasat pentru 30 de minute aluatul in frigider.
Umplutura:rahat,nuci,dulceata
Se intinde foaie de aluat si se taie in formele dorite si se umplu cu ce doriti fiecare.In cazul meu le-am umplut cu dulceata si rahat.Dupa ce s-au copt se tavalesc in zahar pudra din abundenta.Au iesit niste cornulete fragede care mi-au adus aminte de anii copilariei.

7 comentarii: