joi, 12 iulie 2012

Tort cu crema chantilly


                   
Blat amandina
Crema Chantilly-150 gr.zahar
                        4 galbenusuri
                        50 gr.amidon
                        vanilie,zeama de lamaie
                        500 ml.lapte
                        500 ml.frisca lichida
Preparare:Se pune laptele sa fiarba cu 100 gr.zahar,separat se amesteca galbenusurile cu restul de zahar,vanilie si amidon.Cand laptele este fiert se da deoparte pentru a se racori putin si apoi se adauga peste compozitia de galbenusuri treptat,apoi se da din nou la fiert amestecandu-se continuu.
              Se lasa sa se raceasca compozitia si se adauga zeama de lamaie dupa gust,apoi se amesteca cu frisca lichida care a fost mixata.
              Se umple tortul cu crema,blatul a fost taiat in 3 parti,deci vom avea doua straturi de crema.Blatul se insiropeaza dupa gust.
               Se decoreaza tortul cu frisca si se orneaza dupa imaginatie.