joi, 19 aprilie 2012

Piersici


Aluat:3 oua
         150 grame zahar
          200 ml ulei
          zahar vanilat,lamaie
          un praf de copt
          500 grame faina
Pregatire aluat:se amesteca cele trei oua cu zaharul pana se dizolva bine zaharul,se adauga apoi putin cate putin uleiul,apoi vanilia si sucul de lamaie,apoi se adauga faina care sa amestecat cu praful de copt.Se adauga toata faina si apoi se framanta bine aluatul.Din aluat se modeleaza bile ,eu le-am facut mai mici decat o nuca,se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor.
      Dupa ce s-au copt  se lasa sa se raceasca putin si cu  cu mare atentie se scobesc in interior fiecare,avand grija sa nu se crape,ele fiind destul de fragede.
Crema:200 grame unt,7 linguri zahar pudra,o lingura cacao,esenta de rom,firimiturile care au ramas de la piersici cum le-am scobit.
        Se amesteca untul cu zaharul pudra foarte bine,se pune cacaua si esenta de rom apoi se adauga si firimiturile de la piersici.Se amesteca compozitia si apoi se umplu piersicile,lipindu-se doua cate doua.
    Se dau prin colorant rosu si galben,jumatate prin galben,cealalta jumatate prin rosu,apoi se tavalesc prin zahar tos.Din aceeasta compozitie mie mi-au iesit asa cu aproximatie cam 40 de piersici.